Tramp: Susret sa Kim Džong Unom mogao bi da se desi uskoro

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kaže da razmatra tri ili četiri datuma kao i pet lokacija za planirani susret sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, dodajući da je i dalje neizvesno da li će do susreta doći.

"Moglo bi da se desi da brzo izađem uz dužno poštovanje, ali bi moglo da se desi. Moglo bi da se dogodi čak da do susreta ne dođe. Ko zna, ali mogu da vam kažem da sada oni žele susret", rekao je Tramp u intervjuu Foks njuzu, preneo je Rojters.

Početkom aprila Tramp je izjavio da planira da se u maju ili početkom juna sastane s liderom Severne Koreje i poručio da se nada da će rezultat tih razgovora biti okončanje programa za razvoj nuklearnog oružja Pjongjanga. 

"Sastaćemo se s njima negde u maju ili početkom juna, i mislim da će obe strane pokazati veliko poštovanje i, nadam se, moći ćemo da postignemo dogovor o denuklearizaciji Severne Koreje. Oni su to rekli. Mi smo to rekli. Nadam se da će to biti mnogo drugačiji odnos nego što je bio mnogo, mnogo godina", rekao je Tramp obraćajući se novinarima na početku sastanka Kabineta, prenela je britanska novinska agencija.

Inače,Tramp se distancirao danas od poslova njegovog dugogodišnjeg advokata Majkl Koena koji je pod krivičnom istragom zbog svojih poslova. 

"To nema veze sa mnom. Majkl je biznismen. Ja nemam ništa sa njegovim biznisom" rekao je Tramp za Foks njuz.

Na pitanje koliko ga je Koen zastupao, Tram je odgovorio "veoma, veoma malo".

Naveo je da ga je Koen zastupa u slučaju "lude" porno glumice Stormi Denijels, koja tvrdi da je provela noć sa Trampom 2006. godine.

On negira da je imao bilo šta sa njom niti da zna da joj je Koen platio 130.000 dolara pre američkih predsedničkih izbora 2016. da bi ćutala o navodnoj aferi sa Trampom. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи