Lavrov: Odluka Makrona o ostanku u Siriji "kolonijalni stav"

Poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona da se snage iz Sirije ne povuku čak ni po završetku rata protiv terorizma, podseća na "kolonijalni stav", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Čuo sam da je nedavno francuski predsednik Makron pozvao SAD da ne povlače snage iz Sirije čak ni kada i poslednji terorista bude ubijen ili isteran sa teritorije te zemlje", rekao je Lavrov novinarima u Pekingu, u komentaru koji je objavljen na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Tas.

Francuski predsednik, istakao je Lavrov, kaže da je neophodno ostati u toj zemlji "skoro na trajnoj bazi i izgraditi novu Siriju".

To je šef ruske diplomatije nazvao "kolonijalnim stavom", poručivši da će Rusija zatražiti od Francuske da objasni ovakav stav.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара