Belgija, 20 godina zatvora za Saleha Abdeslama

Za napad u Briselu 2016. godine Saleh Abdeslam i njegov saučesnik Sofien Ajari osuđeni su na po 20 godina zatvora. Abdeslam je osumnjičen i za terorističke napade u Parizu 2015.

Sud u Briselu osudio je na 20 godina zatvora i 12.000 evra novčane kazne osumnjičenog za teroristički napad u Parizu Salaha Abdeslama i njegovog saučesnika, nakon što je utvrđeno da su krivi za pokušaj ubistva pucnjima ispaljenim u policajce kada su pokušali da pobegnu prilikom hapšenja u martu 2016.

Abdeslam je jedini preživeli član ćelije Islamske države koja je u novembru 2015. godine izvela višestruki teroristički napad u Parizu, kada je ubijeno 130 ljudi, a bio je i jedan od najtraženijih evropskih begunaca.

Sud je danas saopštio da Abdeslam i dalje predstavlja "nesmanjenu opasnost" i da je "teroristički karakter" pucnjave jasno utvrđen u incidentu kada su Abdeslam i Sofien Ajari pokušali da pobegnu nakon što ih je policija pronašla u skrovištu u briselskom predgrađu, prenosi AP.

Taj incident se dogodio četiri meseca nakon napada u Parizu, a njih dvojica su uhapšena tri dana posle incidenta.

Predsednik suda Luk Enar rekao je uoči izricanja presude da Abdeslam i njegov saučesnik Sofien Ajari neće biti prisutni kada se bude čitala presuda, ali nije otkrio razlog njihovog odsustva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво