Indija, smrtna kazna za silovanje devojčica mlađih od 12 godina

Vlada u Indiji odlučila je da predloži smrtnu kaznu za ljude osuđene zbog silovanja devojčica mlađih od 12 godina, kako bi se suprotstavila porastu krivičnih dela nad ženskim osobama.

Indijska novinska agencija PTI javila je da je vladin nalog upućen predsedniku na odobrenje, a da bi postao zakon, potrebno je da ga odobri parlament u roku od šest meseci.

Odluka vlade usledila je nakon što je nedavno brutalno silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice u državi Džamu-Kašmir i navodno silovanje devojčice, za koje je optužen poslanik vladajuće partije u indijskoj državi Utar Pradeš, razgnevilo javnost, navodi AP.

Protesti širom zemlje posle grupnog silovanja 2012. u Nju Delhiju i slučaj ubistva podstakli su vladu da udvostruče zatvorske kazne za silovatelje na 20 godina, napominje američka agencija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се