Slučajno objavljena vest o dva velika zemljotresa u Kini – bila vežba

Kineska Uprava za zemljotrese saopštila je da je slučajno objavila vest o dva velika zemljotresa koja se zapravo nikada nisu desila, navodeći da se radilo o vežbama koje su nenamerno puštene u javnost.

U četvrtak uveče, Uprava je na svojoj internet stranici objavila da su se u roku od 10 sekundi dogodila dva velika zemljotresa jačine 6,5 jedinica Rihtera u provincijama Ksinđiang i Junan, prenosi Rojters.

Ta informacija stajala je na sajtu najmanje sat vremena, iako se nije pojavila na blogu Uprave preko kojeg građani uobičajeno saznaju za zemljotrese.

Malo kasnije objavljeno je da se radilo o vežbama za slučaj opasnosti.

"Slučajno curenje informacija o vežbama za slučaj zemljotresa pojavilo se u medijima i izazvalo nesporazum. Nakon što se to dogodilo, naša Uprava je odmah organizovala brisanje neprecizne informacije", saopštila je Uprava.

Kina je seizmički aktivna zemlja i često se u njoj dešavaju veliki zemljotresi.

Pre desetak godina zemljotres jačine 7,9 jedinica Rihtera pogodio je jugozapadnu provinciju Sičuan i tom prilikom poginulo je 70.000 osoba, podsetila je britanska agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво