Merkelova i Makron o reformi evrozone

U zvaničnoj poseti Nemačkoj boravi predsednik Francuske Emanuel Makron koji je razgovarao sa kancelarkom Angelom Merkel. Dve zemlje žele da rade na zajedničkim reformskim predlozima pred junski samit Evropske unije.

Šef francuske države je već pokrenuo debatu o tome pre godinu dana, iznevši niz predloga, a Merkelova poziva na kompromis kada je reč o reformi evrozone.

"Evropa će jedino biti uspešna ako budemo napredovali u svim oblastima za koje su građani zainteresovani. Evropa ne sme biti elitni projekat već onaj koji služi građanima. Predsednik Makron je pre nekoliko dana pokrenuo dijalog o Evropi a Nemačka će to učiniti početkom maja", navodi Angela Merkel. 

Emanuel Makron kaže da moraju da se ponude zajednički odgovori u oblastima kao što su evropska ekonomska i monetarna unija, bankarska unija, pitanje migracija, zajednička bezbednosna, spoljna i odbrambena politika, energetika, inovacije.

"Moramo da odgovorimo na izazove iz prošlosti, današnje sa kojima se već suočavamo ali i na buduće", ističe francuski predsednik. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво