Tramp potvrdio: Pompeo se sastao sa Kim Džong Unom

Predsednik SAD Donald Tramp je na "Tviteru" potvrdio da se doskorašnji direktor CIA Majk Pompeo sastao sa Kim Džong Unom u Severnoj Koreji prošle nedelje.

"Sastanak je protekao glatko i ostvarena je dobra veza. Upravo se razrađuju detalji Samita. Denuklearizacija će biti velika stvar za svet, ali i za Severnu Koreju", naveo je Donald Tramp na Tviteru.

Američki predsednik je tako potvrdio navode neimenovanog zvaničnika koji je rekao da je Majk Pompeo tajno posetio Severnu Koreju tokom uskršnjih praznika kako bi sa Kim Džong Unom razgovarao o planiranom samitu Kima i američkog predsednika Donalda Trampa.

Tom posetom, Pompeo je postao prvi od najviših američkih zvaničnika koji se sreo sa Kimom i time dao snažan znak da Tramp želi da razgovara sa severnokorejskim liderom, prenosi Rojters.

Susret Majka Pompea i Kim  Džong Una organizovali su šefovi južnokorejske i severnokorejske obaveštajne agencije, Su Hun i Kim Jong Čol, a sa ciljem da se vidi da li Kim ima ozbiljne namere da pregovara.

Prema navodima neimenovanog izvora, Pompeo, jedan od najpouzdanijih Trampovih savetnika, rekao je nakon susreta da nijedna lokacija nije izabrana iz liste opcija, kao i da do sada nisu napravljeni nikakvi logistički aranžmani.

Tramp je danas ponovio da su SAD istraživale pet različitih lokacija za razgovore tipa "jedan na jedan" između njega i severnokorejskog lidera, koji bi trebalo da bude održan početkom juna.

Američki predsednik je to rekao novinarima u svojoj rezidenciji na Floridi, prenosi portal politico.eu.

Tramp je otkrio i da nijedno potencijalno mesto za samit nije u SAD.

"Imaćemo dobar sastanak ili nećemo imati dobar sastanak, ili uopšte nećemo imati sastanak. Zavisi šta će se dešavati", našalio se Tramp sa novinarima.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара