Merkel: I Rusija odgovorna za napad, ali značajan dalji dijalog

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Rusija, kao saveznica sirijske vlade, takođe snosi odgovornost za navodni napad hemijskim oružjem izveden u Istočnoj Guti, ali je istakla značaj daljeg dijaloga sa Rusijom.

"Znamo da, u vezi sa napadom otrovnim gasom u Siriji, Rusija kao saveznica predsednika Bašara el Asada snosi zajedničku odgovornost i to se ne dovodi u pitanje, ali je ipak važno nastaviti dijalog sa Rusijom", rekla je Angela Merkel, prenosi Rojters.

Merkelova je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa novozelandskim kolegom, izrazila očekivanje da će se sa Putinom sastati u doglednoj budućnosti, ali je napomenula da još nije određen datum susreta.

Istovremeno, portparol nemačke vlade Štefan Zajbert saopštio je da je kancelarka Merkel danas sa ruskim predsednikom razgovarala telefonom o načinima da se pospeši politički proces kako bi se okončao sukob u Siriji.

"Nemačka kancelarka i predsednik saglasili su se da politički proces mora biti u središtu napora u cilju okončanja višegodišnjeg krvavog sukoba", navodi se u saopštenju.

Kako je Zajbert dodao, "dve strane su razgovarale o mogućnostima s tim u vezi", navodi britanska agencija.

I Kremlj je saopštio da su Merkelova i Putin danas razgovarali o Siriji

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво