Putin i Merkelova telefonom o Siriji

Grupa zapadnih zemalja počinila je agresiju protiv Sirije, grubo prekršivši međunarodno pravo, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin nemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru, saopštila je pres služba Kremlja.

Dve strane su detaljno razmatrale pogoršanje situacije u Siriji i oko Sirije. Ruski predsednik je istakao još jednom da je delovanjem grupe zapadnih zemalja počinjen akt agresije, da su grubo prekršene norme međunarodnog prava, uključujući Povelju UN i znatno narušeno mirno rešavanje sirijske krize, navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi Tas.

U telefonskom razgovoru, Putin i Merkelova su istakli važnost temeljne i nepristrasne istrage koju treba da sprovede misija Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

"Obe strane su pokazale spremnost da promovišu nastavak političkih i diplomatskih napora u vezi sa sirijskim dosijeom i da se nastave bilateralni kontakti na tim linijama", navodi Kremlj u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво