Tramp odložio uvođenje dodatnih sankcija Rusiji?

Američki predsednik Donald Tramp odložio je uvođenje dodatnih sankcija Rusiji i verovatno ih ni neće odobriti ukoliko Moskva ne izvede novi sajber napad, ili ne napravi neku drugu provokaciju, izjavio je visoki zvaničnik američke administracije.

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je u nedelju da Vašington priprema nove sankcije Rusiji zbog podrške sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu, ali je neimenovani zvaničnik Rojtersu rekao da je "ambasadorka ovoga puta istrčala pred rudu".

"Vašington post" je prvi javio da je Tramp obustavio plan o dodatnim ekonomskim sankcijama Rusiji.

Neimenovani zvaničnik administracije SAD rekao je da je Tramp zabrinut da bi nametanje dodatnih sankcija odmah nakon udara na čelu sa SAD protiv snaga Asada, koga Rusija podržava, omelo njegove napore da s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom postigne dogovore o borbi protiv islamskog ekstremizma, bezbednosti na internetu i drugim pitanjima.

Prema rečima tog zvaničnika, Tramp je izrazio zabrinutost da bi, ukoliko administracija ne postupi obazrivo, tenzije između Vašingtona i Moskve - koje su već na najnižem nivou otkako je Hladni rat okončan - mogle da opasno eskaliraju.

Upitana za komentar, Bela kuća je dala odgovor identičan odgovoru portparolke Sare Sanders, a to je da "razmatraju dodatne sankcije protiv Rusije i odluka će biti doneta u bliskoj budućnosti".

Ipak, još jedan visoki zvaničnik administracija SAD kaže da je ambasadorka Hejli pomalo ishitreno postupila kada je najavila nove sankcije.

"O sankcijama se diskutovalo, ali je odlučeno da se sa njima sačeka neko vreme", pojasnio je on.

U ponedeljak je američka administracija optužila hakere koje podržava ruska vlada za globalni sajber napad na rutere i drugu kompjutersku opremu, napominje britanska agencija.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 17. apr 2018, 13:23)
anonymous [neregistrovani]

Ojacavanje od sankcija?

Ne bih rekao! Sve se teze zivi u Rusiji! Oni koji ne osecaju posledice sankcija su oligarsi, njih 5%, koji vladaju Rusijom od 1991!

(utorak, 17. apr 2018, 12:36)
milan [neregistrovani]

Šteta za Rusiju

Stručnjaci oko Trampa su mu jasno predočili da bi to više
štetilo Americi i njenim poslovnim ljudima i preduzećima,
nego što bi to naštetilo Rusiji.

Svaka ovakva stvar, koja te ne uništi, te očeliči, a upravo
je tako sa tim ludim snakcijama.

(utorak, 17. apr 2018, 11:02)
Deda Nole [neregistrovani]

Gadno se nesto valja iza brega

Gospodin Tramp ne odlucuje vise o nicemu posto je kongres doneo odluku,ali ja mislim da se sprema jos gnusnija laz da bise rusi ponovo optuzili za mesanje u americke poslove zivi bili pa videli necemo jos dugo da cekamo.

(utorak, 17. apr 2018, 10:04)
anonymous [neregistrovani]

Nisu sankcije ni zbog krima ni zbog sirije

Sankcije rusiji se ne uvode ni zbog krima ni zbog sirije, vec zbog ogromne prednosti rusije na polju spijunaze. Te prednosti su rusiju vratile na polje delovanja, odakle je bila skoro nokautom izbacena posle raspada sssr-a, a narocito u doba jeljcina.
Najveci trn u oku usa i vb je edvard snouvden, koji je omogucio rusima da nadoknade zaostatak i preuzmu inicijativu

(utorak, 17. apr 2018, 09:44)
zoran [neregistrovani]

trump odlozio sankcije

Greska treba uvesti totalne sankcije Rusiji da bi jednom shvatili da nisu nikakva svetska sila