Makron: Siriji od Francuske 50 miliona evra hitne pomoći

Francuska će izdvojiti 50 miliona evra na ime hitne humanitarne pomoći Siriji, rekao je predsednik Emanuel Makron posle sastanka sa grupom nevladinih organizacija u Parizu.

"Večeras sam okupio NVO koje rade na terenu u Siriji. Suočena s humanitarnom situacijom, Francuska uspostavlja hitan program od 50 miliona evra", naveo je Makron u ponedeljak uveče na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Ta sredstva će biti upućena nevladinim organizacijama i agencijama UN koje rade na terenu u Siriji, uključujući kancelariju UN za humanitarna pitanja, saopštila je Jelisejska palata, prenosi Rojters.

Oko dvadesetak nevladinih organizacija učestvovalo je na sastanku s Makronom u Jelisejskoj palati, među kojima su i Crveni krst i Ker.

Prema procenama UN, humanitarna pomoć je u Siriji potrebna za oko 13 miliona ljudi, među kojima šest miliona dece.

Ujedinjene nacije su u četvrtak saopštile da se nadaju da će sakupiti pomoć za najmanje 100.000 Sirijaca kojima je pomoć očajnički potrebna nakon što je višemesečnim borbama okončana opsada Istočne Gute, koja je godinama trajala.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво