Liberman: Izrael neće dozvoliti da Rusija nametne ograničenja

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je da Izrael neće dozvoliti da Rusija nametne ograničenja na izraelske aktivnosti u Siriji.

Avigdor Liberman je u intervjuu za izraelski portal Vala odbio da potvrdi da je Izrael odgovoran za udar iz vazduha na sirijsku vazduhoplovnu bazu prošle nedelje, uprkos tome što je neimenovani visoki izraelski vojni izvor rekao danas magazinu Njujork tajms da jevrejska država stoji iza tog napada, prenosi Tajms ov Izrael.

"Morali smo da obavimo naš posao. Sve opcije su na stolu. Nećemo dozvoliti integrisanje Irana u Siriji. Nećemo dozvoliti bilo kakvo ograničenje kada je reč o bezbednosnim interesima Izraela", rekao je Liberman.

Rekao je i da je Izrael uspeo da izbegne "direktno sukobljavanje" s Moskvom i da su dve zemlje u konstatnom kontaktu.

"Mi se ne mešamo u unutrašnje poslove Sirije i ne pokušavamo da popravimo svet. Mi se samo bavimo izraelskom bezbednošću i Rusi to vrlo dobro razumeju", rekao je Liberman.

Liberman je upozorio da Izrael neće dozvoliti da Gaza postane "iranska baza" i dodao da strategija Izraela u vezi sa priobalnom enklavom podrazumeva demilitarizaciju, sporazum o razmeni zarobljenika sa Hamasom i rehabilitaciju.

"Stanovnici Gaze moraju da shvate da mogu da postanu Singapur Bliskog istoka. Dokle god je Hamas kontroliše, neće biti ništa", zaključio je Liberman.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 17. apr 2018, 02:39)
anonymous [neregistrovani]

Бити или не бити

Само глатке главе могу превладати. Самооцентрична идеологија узрокује шизофренију. Два државна рјешења морају бити реализована, како би се постигао позитиван напредак ка светлијој будућности. Не дозволите страх да вам омета пресуду. Мора постојати компромис. Израел и Иран ће једног дана имати стабилне дипломатске односе ако предузмете неопходне кораке. Русија ће гарантовати вашу сигурност.

(ponedeljak, 16. apr 2018, 23:56)
anonymous [neregistrovani]

bolna tacka

Njima i dalje nije jasno i u rebusu su kako su im Sirijci oborili najmega noviji avion 700.e generacije, F-35 sa Sovjetskim S-200.