Mej: Sirija pokušava da prikrije činjenice, akcija opravdana

Britanska pemijerka Tereza Mej izjavila je da Sirija pokušava da prikrije činjenice o hemijskom napadu, uz asistenciju svog saveznika Rusije, ističući da je vojna akcija bila i "moralno i legalno opravdana".

Odluka Britanije da izvede vazdušne udare na Siriju bila je u nacionalnom interesu zemlje i nije rezultat pritiska američkog predsednika Donalda Trampa, rekla je Tereza Mej u obraćanju parlamentu.

"Nismo to učinili, jer je to od nas tražio predsednik Tramp, učinili smo to jer verujemo da je to pravedna stvar i da nismo sami. Za akciju koju smo preduzeli postoji široka međunarodna podrška", naglasila je Mejova, preneo je Rojters.

AP navodi da je Tereza Mej branila odluku Britanije da se pridruži SAD i Francuskoj u vazdušnim udarima na Siriju, napominjući da su pojedini poslanici zamerili da je trebalo da se prvo o tome glasa u parlamentu.

Mejova je navela da vojna akcija "nije samo bila moralno opravdana, već i legalno".

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. apr 2018, 20:38)
Deda Nole [neregistrovani]

Legalno bombardovanje?

Lazima i licemerju zapada nema kraja legalno bombardovanje suverene zemlje koja se bori protiv islamista i jos je clanica UN-a a na osnovu snimaka za koje se ispostavilo da su rezirali citav dogadjaj za koji bi mogao da im pozavidi i sam Hickok, sramota zapada, a nas narod kaze u lazi su kratke noge.