Lavrov: Odnosi Rusije i Zapada gori nego u Hladnom ratu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je u intervjuu za "Bi-Bi-Si" da je odnos Rusije i Zapada lošiji je nego u vreme Hladnog rata, jer je tada postojala komunikacija, a nije bilo opsesije rusofobijom.

"Mislim da je odnos lošiji. Tokom rata postojali su kanali komunikacija i nije bilo opsesije rusofobijom, što izgleda kao genocid sankcijama", rekao je Sergej Lavrov.

Lavrov se, kako kaže, nada da ljudi na Zapadu, uključujući i one na vlasti, znaju koliko je situacija opasna, preneo je Tas.

U intervjuu, čiji delovi su objavljeni danas, ministar spoljnih poslova Rusije, takođe je, demantovao američke navode da je Rusija uklanjala dokaze sa mesta na kojem je navodno u Siriji izvršen hemijski napad.

"Ne mogu da budem nekulturan sa šefovima država, ali pozivate se na lidere – Francuske, Velike Britanije i SAD, a da budem iskren, svi dokaze na koje se oni pozivaju oslanjaju se na navode iz medija i društvenih mreža", rekao je Lavrov.

Ističe da se taj napad nije dogodio.

"Taj napad se nije dogodio. Ono što se dogodilo bila je planirana predstava", rekao je ministar spoljnih poslova Rusije.

Kao reakcija na navodni hemijski napad u Dumi – SAD, Britanija i Francuska su napale ciljeve u Siriji

broj komentara 0 pošalji komentar