Američki izaslanik: Rusi možda bili na mestu napada u Dumi

Rusija je možda bila na mestu navodnog napada hemijskim oružjem u sirijskom gradu Dumi, rekao je američki izaslanik Kenet Vard na sastanku Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW), zatraživši da ta organizacija osudi kontinuiranu upotrebu hemijskog oružja.

"Odavno je trebalo da ovaj savet osudi sirijsku vladu zbog njenog hemijskog terora i da traži međunarodnu odgovornost za one koji su odgovorni za ova strašna dela", rekao je Kenet Vard, prenela je agencija Rojters.

"Prema našim saznanjima, Rusi su možda posetili mesto napada. Zabrinuti smo da su možda mogli neovlašćeno nešto da urade, s namerom onemogućavanja istražitelja (OPCW), da sprovedu efikasnu istragu", rekao je Vard.

Evropska unija je danas zatražila da Rusija i Iran iskoriste svoj uticaj na sirijsku vladu kako bi je sprečili da nastavi da koristi hemijsko oružje.

"EU poziva sve zemlje, posebno Rusiju i Iran, da iskoriste svoj uticaj radi sprečavanja dalje upotrebe hemijskog oružja, pre svega na sirijski režim", saopštila je EU na sastanku OPCW , prenela je agencija Rojters.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. apr 2018, 22:41) - anonymous [neregistrovani]

Jeee, zaista gospodine?!

Boze mili, Rusi su cudan svet; sad me vidis, sad me ne vidis!

(ponedeljak, 16. apr 2018, 16:58) - anonymous [neregistrovani]

Jadan je ovaj svet

Jadne države i tolika vojna moć,kad šefovi moćnih država donose odluke o napadu na treću državu na osnovu podataka i saznanja dobivenih od tajnih službi. Pa kroz povijest je dokazano da tajne službe su podložne svim mogućim utjecajima i da ljudi koji u njima rade su sumnjivog morala.Mozda upravo pozivanje Trampa,Makrona i Mej na ove sumnjive izvora ,dokazuje da im je trebao bilo kakav izgovor za zločinački napad,ali verovatno i za nešto sasvim drugo ,sto mi neznamo,a sto je Putin prozreo i zato nije niti reagirao,

(ponedeljak, 16. apr 2018, 15:58) - anonymous Lala [neregistrovani]

Divota

Ko njih je sve zasnovano na možda , ali i to je dovoljno da se unapred odabrana žrtva napadne .

(ponedeljak, 16. apr 2018, 12:49) - anonymous [neregistrovani]

Dosta je bilo

tuzakanja ocigledno velika vecina neradi produktivno vec samo spijunira i salje nekakve podatke, neka tuzna vremena sve momci u najboljim godinama ubijaju se od dosade.