Bela kuća negira Makronove navode: Tramp želi da se vojska vrati kući što pre

Predsednik SAD Donald Tramp i dalje želi da se američke trupe u Siriji vrate kući što je pre moguće, saopštila je Bela kuća, prenosi "Rojters".

Agencija podseća da je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je Trampa ubedio da u Siriji "dugoročno" zadrži američke trupe.

"Misija SAD se nije promenila – predsednik je jasno rekao da želi da se američke snage vrate kući što je pre moguće", saopštila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Navela je da je Vašington "odlučan da u potpunosti uništi Islamsku državu i stvori uslove koji će sprečiti njen povratak".

"Pored toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost kako vojno tako i finansijski kako bi osigurali bezbednost regiona", stoji u saopštenju Sandersove.

Makron je rekao da je ubedio američkog predsednika da ostavi trupe u Siriji.

U intervjuu za francusku televiziju BFM, Makron je naveo da je u telefonskom razgovoru, pre napada koalicionih snaga u subotu, ubedio Trampa da ne povlači vojsku iz Sirije.

"Ubedili smo ga da je neophodno da ostane tamo. Imamo kompletan međunarodni legitimitet da delujemo u tom okviru. Tri članice Saveta bezbednosti su intervenisale", rekao je Makron u televizijskom obraćanju povodom godišnjice od stupanja na čelo Francuske.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво