Netanjahu podržao napad na Siriju, isti scenario želi za Iran

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pohvalio je napad zapadnih država na Siriju i pozvao na sličan pristup prema Iranu tokom telefonskog razgovora sa britanskom premijerkom Terezom Mej.

"Rekao sam joj da napad šalje međunarodnu poruku o nultoj toleranciji za upotrebu nekonvencionalnog oružja. Takođe sam rekao da bi ovakav pristup trebalo primeniti protiv terorističkih država i grupa, kako bi ih sprečili da razviju nuklearne sposobnosti", rekao je Netanjahu ministrima na današnjem sastanku kabineta, prenosi Tajms ov Izrael.

Istakao je da je Iran glavni element koji "potkopava" Bliski istok, a da predsednik Sirije Bašar el Asad mora da razume da ugrožava Siriju i region time što Iranu dozvoljava da ima vojno prisustvo u toj zemlji.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. apr 2018, 08:20)
anonymousńn) [neregistrovani]

Izrael

Ja licno mislim da bi se Izrael borio sa Sirijom, Iranom ... do poslednjeg Američkog vojnika.

(ponedeljak, 16. apr 2018, 03:24)
anonymous [neregistrovani]

Ko podrzava ove "uniformisane"

Svaka mu cast, ali svi koji su van Izraele, sa ovakvim ratnickim vodjama kao sto je Netanjahu i uz pomoc milijardi i milijardi, nemogu zadugo, jer ni dolar nece zadugo....Ja podrzvam Palestince, ako ti podrzava raketne napade....

(ponedeljak, 16. apr 2018, 02:03)
anonymous [neregistrovani]

Реалност

Два државна решења. Тек тада ћe почети нормализација дипломатских односа. Овo што предлажете, иде против интереса вашег народа.

(ponedeljak, 16. apr 2018, 01:55)
anonymous [neregistrovani]

Izrael

Svi problemi na Bliskom Istoku su zbog Izraela,Nazalost Natanjahua Iran nije Sirija nego je najaca sila u regionu.