Putin: Novi udari u Siriji izazvali bi haos

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da bi eventualni novi raketni udari na Siriju doveli do haosa u međunarodnim odnosima.

Putin je to rekao u razgovoru sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem, saopštio je Kremlj.

Kako se navodi, Putin i Rohani su razmenili stavove o situaciji nakon raketnog udara na Siriju koji su izveli SAD i njihovi saveznici, prenosi Tas.

Dvojica lidera su se složila da takva ilegalna akcija negativno utiče na šanse za političko rešenje u Siriji, navodi se u saopštenju Kremlja.

"Vladimir Putin je naročito istakao da ako se nastave takve akcije izvedene uz kršenje Povelje UN, to će neizbežno izazvati haos u međunarodnim odnosima", saopštio je Kremlj.

Ranije danas, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov naveo je da će Moskva detaljno analizirati nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o Siriji koji su inicirale SAD, Francuska i Velika Britanija.

Napomenuo je da Moskva ima svoje crvene linije.

"Mi ćemo kritički proučiti inicijativu tri zapadne zemlje", rekao je Rjabkov za Tas.

Dodao je da Rusija ne isključuje ništa unapred i da će raditi na rezoluciji ako bude sadržala razumne elemente.

Rjabkov je rekao da SAD, Francuska i Velika Britanija slede kurs koji vodi ka kompletnoj političkoj dominaciji nad ostatkom sveta. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво