Džonson: Razmotrićemo opcije, još nije ništa u planu

Velika Britanija će sa svojim saveznicima razmotriti opcije, ako sirijski predsednik Bašar el Asad ponovo upotrebi hemijsko oružje protiv svojih građana u Siriji, ali, zasad, nije ništa planirano, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.

Boris Džonson je, podržavajući odluku britanske premijerke Tereze Mej da zajedno sa SAD i Francuskom učestvuje u raketnim udarima na hemijska postrojenja u Siriji, rekao da je to bila ispravna stvar da bi se sprečila dalja upotreba hemijskog oružja, prenela je agencija Rojters.

"Ne postoji nijedan predlog na stolu u ovom trenutku za dalje napade, jer do sada, hvala Bogu, Asadov režim nije bio toliko lud da pokrene još jedan napad hemijskim oružjem", istakao je Džonson.

U subotu rano ujutro SAD, Francuska i Velika Britanija izvele su jednokratne vazdušne udare na tri navodna postrojenja za hemijsko oružje u Siriji.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 15. apr 2018, 15:06) - anonymous [neregistrovani]

"ospodin Melem"

Gadna istina. Koristili su dok su mogli, pa su se malo i istrosili. Zbog toga novi pohodi na stvaranju kolonija. Samo ovoga puta kolonijama predstoje totalna unstenja svega, osim onoga sto njima treba. Iskreno, bili bismo olaksani da ne vidimo ovo lice na ovoj stranici.

(nedelja, 15. apr 2018, 13:54) - anonymous [neregistrovani]

Gospodin Melem

Evo gospodina koji je olicenje postenja, iskrenosti i neimperijalizma. Lice nacije koja je svojom pravednosti i postenjem sirila svoju kulturu i svoj jezik u cijelome svijetu a to debelo iskoristila materijalno. Ma samo na ranu da ga stavis odma ces da ozdravis.