Erdogan razgovarao sa Putinom i Makronom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je odvojene telefonske razgovore sa predsednicima Rusije i Francuske, Vladimirom Putinom i Emanuelom Makronom, o situaciji u Siriji.

Erdogan i Putin saglasili su se da rade na smanjenju tenzija u Siriji i nastave napore da se pronađe političko rešenje, saopštila je kancelarija turskog predsednika, prenosi Rojters.

O sastanku Putina i Erdogana oglasio se i Kremlj, navodeći da je ruski predsednik istakao da koraci koje su preduzele SAD i njeni saveznici u Siriji predstavljaju grubo kršenje Povelje UN i principa međunarodnog prava.

Putin i Erdogan su se složili da je neophodno intenzivirati bilateralnu saradnju kako bi se načinio napredak sa iznalaženjem političkog rešenja za Siriju, prenela je agencija Tas.

Jelisejska palata saopštila je da je Makron preneo Erdoganu da želi da unapredi saradnju dve zemlje narednih dana u pronalaženju inkluzivnog političkog rešenja za Siriju.

Makron je zahvalio Erdoganu na njegovoj podršci vazdušnim udarima SAD, Francuske i Britanije na Siriju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара