"Istočna Guta oslobođena od ekstremista"

Komanda sirijske armije objavila je da je oblast istočne Gute oslobođena od ekstremista posle odlaska poslednjih pobunjeničkih boraca iz grada Dume.

To su preneli sirijski državni mediji, pozivajući se na saopštenje glavne komande sirijske vojske, preneo je Rojters.

Istovremeno, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je okončan proces povlačenja ekstremista iz Dume, u predgrađu Damaska, pošto je više od 21.000 ekstremista i članova njihovih porodica autobusima napustilo to područje.

"Juče je 107 autobusa prevezlo preostalih 3.976 ekstremista i članova njihovih porodica koji su želeli da napuste Dumu. Povlačenje ekstremista iz grada je završeno. Njih 21.145 je napustilo grad", navodi se u saopštenju general-majora Jurija Jevtušenka, šefa Ruskog centra za pomirenje u Siriji.

Ranije danas je neimenovani visoki zvaničnik američke administracije izjavio da su u vazdušnim udarima SAD i njihovih saveznika na Siriju gađane materije koje bi mogle da budu upotrebljene za proizvodnju hemijskog oružja, kao što je sarin.

On je novinarima rekao da dokazi pokazuju da su sarin i hlorin upotrebljeni u navodnom nedavnom napadu hemijskim oružjem u Dumi, sirijskom gradu u oblasti istočna Guta, prenosi Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи