"Skripalj napadnut agensom napravljenim na Zapadu"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov navodi da je dobio dokumente od švajcarske laboratorije, koja je analizirala uzorke nervnog gasa korišćenog u napadu na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku, i da oni ukazuju agens napravljen na Zapadu.

Sergej Lavrov je rekao da dokumenti ukazuju da se u uzorcima iz Solzberija, gde se napad dogodio, nalaze i tragovi nervnog agensa "B-Z", koji se nalazi u arsenalu SAD, Britanije i drugih NATO zemalja, prenosi AP.

Šef ruske diplomatije je istakao da Sovjetski Savez, a potom i Rusija nikada nisu razvijali takav nervni agens.

Takođe je naglasio da se u izveštaju Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) nigde ne pominje agens "B-Z", dodajući da će tražiti objašnjenje od OZHO.

Skripalj se i dalje nalazi u bolnici, ali britanski zvaničnici kažu da se oporavlja, dok je njegova ćerka Julija, koja je takođe otrovana 4. marta, puštena iz bolnice.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво