Erdogan: Sirija nije poligon za nadmudrivanje velikih sila

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da Sirija ne treba da postane arena u kojoj će velike sile isprobavati snagu. Erdogan je situaciju u Siriji komentarisao posle telefonskih razgovora sa predsednicima SAD i Rusije, Donaldom Trampom i Vladimirom Putinom.

"Ne dopada nam se činjenica da su neke države, sigurne u svoju vojnu moć, pretvorile Siriju u mesto na kojem se takmiče u obaranju ruku... Niko nema pravo da raspaljuje požar na Mediteranu i na sirijskoj teritoriji zarad političkog nadmudrivanja", rekao je Erdogan, prenosi dnevnik Hurijet.

Erdoganovi komentari usledili su posle razgovora sa Trampom i Putinom.

Turski predsednik je, takođe, nagovestio da Turska nema nameru da se meša u spor dve velike sile.

"Nemamo nameru da raskidamo savez sa Amerikom, ni strateške odnose sa Rusijom, kao ni zajedničke napore sa Iranom u rešavanju regionalnih pitanja", rekao je Erdogan.

"Naši odnosi sa zemljama poput Rusije, Irana i Kine nisu alternativa našim odnosima sa Tapadom, već dodatni kvalitet. To nam ne predstavlja prepreku da obema stranama skrenemo pažnju na greške", rekao je turski predsednik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво