Mejova dobila "zeleno svetlo" vlade za akciju u Siriji

Britanska vlada dala je premijerki Terezi Mej "zeleno svetlo" da se pridruži SAD i Francuskoj u planiranju vojnih napada kao odgovor na navodni hemijski napad u Siriji, prenosi AP.

Posle sednice koja je trajala više od dva sata, britanska vlada je podržala plan premijerke Mej da radi sa ta dva svoja saveznika na "koordinaciji međunarodnog odgovora".

Vlada, međutim, nije dala nagoveštaj o vremenu ili obimu bilo kakve akcije, navodi AP.

U saopštenju iz kancelarije premijerke navodi se da je kabinet "saglasan sa potrebom da se preduzme akcija da se olakša humanitarne nevolje i da Asadov režim odvrati od dalje upotrebe hemijskog oružja".

AP prenosi da su opozicioni poslanici traže da se o eventualnoj vojnoj akciji glasa u parlamentu. Premijerka nije u zakonskoj obavezi to da uradi, mada je tako nešto uobičajeno.

Kako se navodi, Sirija i Rusija, koja je najvažniji saveznik Sirije u njenom sedmogodišnjem ratu protiv pobunjenika, tvrde da su izveštaj o napadu isfabrikovli pobunjenici i humanitarni radnici u Dumi.

Optužuju SAD da to koriste kao izgovor da napadnu sirijsku vladu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије