Julija Skripalj otpuštena iz bolnice, Bi-Bi-Si navodi da je "na bezbednoj lokaciji"

Ćerka bivšeg ruskog kontrašpijuna Sergeja Skripalja, Julija, puštena je iz bolnice u Britaniji u koju je zajedno sa ocem u kritičnom stanju prebačena 4. marta, nakon što su otrovani nervnim agensom, saopštilo je rukovodstvo bolnice u Solzberiju. Bi-Bi-Si navodi da se ona nalazi "na bezbednoj lokaciji".

Direktorka bolnice Kristin Blanšard potvrdila je navode britanskih medija da je Julija Skripalj (33) otpuštena iz te zdravstvene institucije, ali nije precizirala kada je izašla, dok je Bi-Bi-Si ranije naveo da je ona puštena kasno sinoć.

"Oba pacijenta su izuzetno dobro reagovala na terapiju koju smo im prepisali, ali su u različitim fazama oporavka", rekla je Blanšardova novinarima, prenosi Rojters.

Napomenula je da to nije kraj lečenja Julije Skripalj, navodi AP.

Direktorka bolnice je navela i da Sergej Skripalj napreduje u oporavku i ponovila da on više nije u kritičnom stanju.

"Iako se oporavlja sporije nego Julija, nadamo se da će i on uskoro moći da napusti bolnicu", rekla je Blanšardova.

Bi-Bi-Si je prethodno naveo da je Julija Skripalj puštena iz bolnice u ponedeljak kasno uveče i da je odvedena "na bezbednu lokaciju".

Lekari su u petak saopštili da se i Julija i njen 66-godišnji otac osećaju mnogo bolje, a Julija je prošle nedelje izjavila da joj se iz dana u dan snaga sve više vraća, podseća britanska agencija.

Ruska agencija RIA Novosti navela je da je Julija zatražila politički azil u Britaniji.

Britanija je optužila rusku vladu da je organizovala napad na Skripalje vojnim nervnim agensom, dok Moskva negira bilo kakvu umešanost u incident, koji je doveo do zategnutosti u odnosima Rusije sa Zapadom.

Sergej i Julija Skripalj nađeni su 4. marta u besvesnom stanju na klupi ispred tržnog centra u južnom engleskom gradu Solzberiju, nakon čega su nedeljama bili u kritičnom stanju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара