Rohani:Tramp će zažaliti ako se povuče iz sporazuma

Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je da će predsednik SAD Donald Tramp zažaliti ako se povuče iz nuklearnog sporazuma Teherana i šest svetskih sila potpisan 2015. godine.

"Iran neće prekršiti nuklearni sporazum, ali ako Sjedinjene Američke Države odustane od dogovora, oni će sigurno zažaliti. Naš odgovor će biti jači nego što oni zamišljaju i oni će to videti u roku od nedelju dana", rekao je Hasan Rohani na državnoj televiziji u obraćanju naciji, prenela je agencija Rojters.

Teheran obeležava danas Nacionalni nuklearni dan tehnologije.

Tramp je u januaru evropskim potpisnicima sporazuma uputio ultimatum da moraju da se slože oko "ispravljanja užasnih propusta u nuklearnom sporazumu s Iranom", koji je dogovoren za vreme vlasti njegovog prethodnika Baraka Obame, ili će u protivnom Bela kuća 12. maja obnoviti sankcije Iranu, čime će se povući iz sporazuma međunarodnih sila sa Teheranom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво