Sahranjen palestinski snimatelj Jaser Murtadž

Stotine ljudi prisustvovalo je sahrani Jasera Murtadža (30) kojeg je ubila izraelska vojska tokom izveštavanja sa jučerašnjeg protesta na granici Izraela i Pojasa Gaze.

Prijatelji palestinskog snimatelja Jasera Murtadža rekli su da nije bio zainteresovan za politiku, ali da je svoj posao mnogo voleo i da je sanjao o putovanjima i napredovanju, prenela je agencija AP.

Ubijeni snimatelj, koji je radio za palestinsku Ain media, bio je otac dvogodišnjeg deteta.

Jaser Murtadža preminuo je danas od posledica ranjavanja u petak, kada je izraelska vojska pucala na demonstrante duž granice sa Pojasom Gaze, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

Murtadža je 29. Palestinac ubijen u poslednjih nedelju dana na granici, prenela je agencija Rojters.

Hamas je u petak, 30. marta duž granice, započeo šestonedeljni protest na kojem se okupilo oko 30.000 Palestinaca koji traže pravo povratka izbeglica na teritoriju današnjeg Izraela.

Taj protest agencije su opisale kao jedan od najvećih koji su se dogodili godinama unazad kod granice duge 65 kilometara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво