Julija Skripalj: Probudila sam se pre nedelju dana, sve sam jača

Ćerka dvostrukog ruskog špijuna Julija Skripalj, koja je zajedno sa ocem bila otrovana nervnim agensom, izjavila je danas da se probudila pre više od nedelju dana i da joj je drago što može da izjavi da je svakim danom sve jača i jača.

U saopštenju koju je u njeno ime izdala britanska policija, Julija je navela da se nada da će javnost poštovati njenu privatnost i privatnost njene porodice tokom perioda oporavka, preneo je Rojters.

Bratanica Sergeja Skripalja, Viktorija, prethodno je, prema snimku koji je emitovala ruska državna televizija, razgovarala sa Julijom, koja joj je rekla da se i ona i njen otac oporavljaju i da se nada da će ona uskoro napustiti bolnicu.

Bratanica bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja, koji je otrovan u Velikoj Britaniji zajedno sa ćerkom Julijom prošlog meseca, Viktorija Skripalj, izjavila je ranije danas da planira da otputuje u Britaniju i da pokuša da vrati Juliju nazad u Rusiju.

Viktorija Skripalj je u sredu rekla za rusku državnu televiziju da je aplicirala za britansku vizu, ali da nije sigurna da li će joj britanske vlasti dozvoliti da vidi sestru Juliju i strica Sergeja, prenosi Rojters.

Takozvani slučaj Skripalj, predstavlja očigledno ruganje međunarodnom pravu, kaže šef ruske diplomatije.

"Više faktora je potvrdilo da je ova priča neubedljiva. Rusija će nastaviti da reaguje na neprijateljske korake, ali istovremeno želi da utvrdi istinu", ističe ministar spoljnih poslova Rusije Sergej lavrov.

Još nije potpuno jasno zašto je London uveren u krivicu Moskve. Poreklo otrova nije razjašnjeno, a ruska strana tvrdi da nema motiv da ubije špijuna koji odavno nije aktivan.

Rusiju zanima i koje protivotrove su dobili dvostruki agent i njegova ćerka i kako to da su ih britanski vojni stručnjaci imali spremne.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u britanskom gradu Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja je oštro odbacila te optužbe, što je dalje vodilo ka masovnim diplomatskim proterivanjima između Zapada i Rusije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво