Rođaka želi da vrati Skripaljevu ćerku u Rusiju

Bratanica bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja, koji je otrovan u Velikoj Britaniji zajedno sa ćerkom Julijom prošlog meseca, planira da otputuje u Britaniju kako bi pokušala da vrati Juliju nazad u Rusiju.

Viktorija Skripalj je u sredu rekla za rusku državnu televiziju da je aplicirala za britansku vizu, ali da nije sigurna da li će joj britanske vlasti dozvoliti da vidi svoju sestru Juliju i strica Sergeja, prenosi Rojters.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u britanskom gradu Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja je oštro odbacila te optužbe – što je dalje vodilo ka masovnim diplomatskim proterivanjima između Zapada i Rusije.

Oni su bili u kritičnom stanju nakon napada, međutim, bolnica u kojoj su primljeni na lečenje je 29. marta saopštila da je Juliji bolje, dok je Bi-Bi-Si citirao neimenovane izvore koji su rekli za nju da je "svesna i da može da govori".

"Trenutno imam jedan cilj: da odletim tamo i da odvedem Juliju, makar Juliju", rekla je rođaka.

Dodala je da se Julija uvek držala podalje od politike, dok je, kako kaže, "sa Sergejem mnogo komplikovanije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи