Rusija proteruje još britanskih diplomata

Velika Britanija mora da povuče "nešto više od 50" svojih diplomata iz Rusije, poručila je Marija Zaharova pošto je 23 britanskih diplomata već proterano iz Moskve u vezi sa slučajem "Skripalj". Britanska vlada razmatra mogućnost da dozvoli posetu ruskih diplomata Juliji Skripalj.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je za Rojters rekla da je Rusija zatražila paritet, navodeći da Britanci imaju 50 diplomata više nego Rusi.

Upitana da li to znači da će London morati da povuče tačno 50 diplomata, Zaharova je rekla: "Nešto više od 50".

Britanski ambasador je u petak ponovo pozvan u rusko ministarstvo spoljnih poslova gde mu je rečeno da Velika Britanija mora da smanji broj svojih diplomata u Rusiji na isto onoliko koliko ima ruskih diplomata u Londonu.

Rusija je već uzvratila proterujući 23 britanskih diplomata, kao odgovor na prethodno proterivanje 23 ruskih diplomata iz Londona, u vezi sa trovanjem bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije nervnim agensom.

Velika Britanija tvrdi da je Rusija odgovorna za taj napad 4. marta u Solzberiju, a Rusija negira umešanost.

London razmatra ruski zahtev za posetu Juliji Skripalj

Britanska vlada razmatra mogućnost da dozvoli posetu ruskih diplomatskih predstavnika Juliji Skripalj.

"Razmatamo zahtev za konzularni pristup u skladu sa našim obavezama prema međunarodnom i domaćem pravu, uključujući prava i želje Julije Skripalj", izjavila je portparolka Forin ofisa, prenosi Rojters.

Ruska ambasada u Londonu je podnela zahtev za posetu Juliji Skripalj u bolnici u Solzberiju nakon medijskih izveštaja da je ona došla svesti i da je sposobna da govori.

Ambasada insistira da joj se omogući konzularni pristup Skripaljevoj, kao državljanki Rusije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара