Policajac-heroj se ponudio otmičaru u zamenu za taoce

Francuski predsednik Emanuel Makron pohvalio je hrabrost policajca koji se ponudio da zameni mesto sa jednim taocem u supermarketu u gradu Treb, dodavši da se on nalazi u bolnici i da se bori za život.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb je rekao da se policajac "dobrovoljno ponudio da zameni mesto sa jednim taocem" u supermarketu u gradu Treb i dodao da je tokom incidenta povređen.

Taj policajac je potom uspeo da ostavi svoj telefon uključen i tako uspostavio kontakt sa policajcima ispred supermarketa tokom talačke krize, prenosi AP.

Kolomb je rekao da su specijalne francuske snage upale u market i ubili napadača pošto su čuli pucnje unutra. On nije naveo kako je i kada pomenuti policajac povređen.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg sitnog kriminalca koji se smatrao radikalizovanim, a bio je pod policijskim nadzorom.

Kolomb je rekao da je Lakdim delovao samostalno.

Rojters je preneo da je Islamska država putem saopštenja objavljenog na internetu preuzela odgovornost za ubistvo troje ljudi u francuskim gradovima Karkason i Treb, ne dajući dokaze za tu tvrdnju.

Lakdim je prvo oteo vozilo, pucao na policiju i potom oteo taoce u supermarketu, vičući Alahu-ekber (Bog je najveći). Otmičar je tražio oslobađanje iz zatvora Salaha Abdeslama, islamiste koji stoji iza napada u Parizu u novembru 2015. kada je ubijeno oko 130 ljudi.

Prema tvrdnji Islamske države, napade je izveo "vojnik kalifata", bez navođenja drugih detalja.

Francuske vlasti napad tretiraju kao terorizam.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво