Hurijet prelazi u ruke Erdoganovih saveznika

Najveća turska medijska grupa "Dogan Holding", kritički nastojena prema zvaničnoj Ankari, prodala je – list "Hurijet", "Si-En-En Turk" i "Kanal D" provladinom konglomeratu "Demiroren Holdingu", što može dodatno da učvrsti medijsku podršku predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, piše "Njujork Tajms".

Predstavnik "Dmiroren Holdinga" potvrdio je Rojtersu ovu kupovinu, ne navodeći iznos transakcije.

Prethodno su iz kompanije "Dogan" objavili da su u pregovorima o prodaji svih njihovih komponenti u štampanim i vizuelnim medijima, čija je operativna vrednost 1,1 milijarda dolara, odnosno 890 miliona dolara posle odbijanja dugova.

Ovim spajanjem, kompanija "Demiroren", koja je vlasnik već dva prorežimska lista, zadobiće kontrolu nad još nekoliko uglednih medija, navodi Rojters.

Osnivač "Dogan Holdinga" je Ajdin Dogan, pripadnik sekularnog establišmenta u Turskoj, a čiju je kompaniju Erdogan u više navrata kritikovao zbog napada na vladajuću Stranku pravde i razvoja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи