Kremlj: Odvratni komentari Džonsona

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ocenio da su komentari britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, koji je uporedio Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji ove godine s Olimpijskim igrama 1936. godine u nacističkoj Nemačkoj, odvratni i neprihvatljivi.

"To je sasvim odvratna izjava, ne pristaje ministru spoljnih poslova te zemlje ili bilo koje zemlje. To je bez sumnje uvredljivo i neprihvatljivo", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Britanski ministar spoljnih poslova ocenio je juče da predsednik Rusije Vladimir Putin koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu za poboljšanje imidža Rusije i složio sa jednim od poslanika da to podseća na Hitlerovo korišćenje Olimpijskih igara 1936. godine u Berlinu.

"Da, mislim da poređenje sa 1936. godinom apsolutno stoji", rekao je Džonson pred članovima Britanskog parlamenta.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je, reagujući na tu izjavu, da je Džonson zatrovan mržnjom i besom i da je zastrašujuće da neko takav predstavlja nuklearnu silu.

Peskov je rekao i da se Kremlj nada da će se evropski lideri, koji danas počinju samit u Briselu, odupreti britanskoj premijerki Terezi Mej u njenoj nameri da ih ubedi u preduzimanje mera protiv Rusije zbog slučaja "Skripalj".

"Mi, u svakom slučaju, računamo na elementarnu logiku i mudrost naših kolega u tom slučaju", rekao je novinarima Peskov.

Rekao je da Kremlj i dalje primećuje da Britanci nastavljaju pritiske koje je, kako kaže, teško objasniti.

"I dalje zapažamo nespremnost Britanaca da pruže barem neke informacije, a takođe i to da su sve izjave date u vezi s tim (slučajem) u potpunosti neosnovane, nedostaju im dokazi, a često i elementarna logika. Nadamo se, naravno, da će ove aspekte britanski partneri, u najmanju ruku, uzeti u obzir", naveo je Peskov.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво