Srušio se avion britanske akro-grupe, poginuo član posade

Jedan član posade poginuo je prilikom pada aviona akrobatske grupe britanskog ratnog vazduhoplovstva "Crvene strele" koji se srušio se u blizini baze "Veli" u Velsu, javlja Bi-Bi-Si. Pilot uspeo da se katapultira.

Britansko ministarstvo odbrane navelo je da je reč o avionu tipa "jastreb", dodavši da su se spasilačke ekipe uputile na mesto nesreće oko 13.30 po lokalnom vremenu.

U saopštenju Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (RAF) ističe se da je pilot preživeo i da je hospitalizovan.

Čitajući saopštenje, lider akro-grupe Nik Taker Lav rekao je da je u ovoj "tragičnoj nesreći" poginuo inženjer "Crvenih strela" i dodao da su o nesreći obaveštene njihove porodice.

Prema navodima nekih svedoka, oba člana posade uspela su da se kataputiraju, dok su drugi očevici rekli da su videli samo jednu osobu koja uspela da se spase pre nego što se avion pretvorio u buktinju, prenosi britanski javni servis.

Veruje se da se avion vraćao u svoju matičnu bazu iz "Velija", gde se piloti obučavaju za planinske i pomorske operacije.

Baza "Veli" koristi se za obuku pilota i letačkog osoblja. 

"Crvene strele" su najčuvenija akro-grupa Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva, koja izvodi najsmelije akrobacije u prepoznatljivim avionima tipa "jastreb".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи