Ruske diplomate napuštaju Britaniju 20. marta

Ambasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko navodi da je primio diplomatski dopis u kome se navodi da su bivši špijun Sergelj Skripalj i njegova ćerka Julija u kritičnom stanju. Dodaje da će ruske diplomate, proterane iz Velike Britanije zbog slučaja "Skripalj", napustiti tu zemlju sa porodicama 20. marta.

Aleksandar Jakovenko navodi da Britanija krije informacije o Skripalju, kao i da informacije sa kojima raspolažu "nisu dovoljne" Rusiji, javlja RIA.

"Britanci kriju doktorske procene od nas, nemamo pristup pacijentima, nemamo priliku da pričamo sa doktorima. Niko nije objavio fotografiju (Skripalja i njegove ćerke). Možda su živi, možda nisu, možda se ništa nije ni desilo", rekao je Jakovenko, dodajući da je neprihvatljivo očekivati od Rusije da veruje svim informacijama, prenosi Rojters.

Dodaje da će ruske diplomate, proterane iz Velike Britanije zbog slučaja "Skripalj", napustiti tu zemlju sa porodicama 20. marta.

"Ukupno 80 osoba, diplomate i članovi njihovih porodica, napustiće Veliku Britaniju 20. marta", naveo je Jakovenko, prenosi Tas.

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je pre dva dana da će dvadeset troje ruskih diplomata biti proterano iz te zemlje, a nakon što je Moskva odbila ultimatum da objasni kako je vojni nervni otrov "novičok" poreklom iz Rusije, upotrebljen u napadu na dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Skripalj i ćerka otrovani su nervnim agensom u britanskom Solsberiju 4. marta. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 17. mar 2018, 09:24) - anonymous [neregistrovani]

Zapad

Nema sale sa zapadom ozbiljni drzavi su oni.