Peskov: Britanske optužbe šokantne i neoprostive

Optužbe da je predsednik Rusije Vladimir Putin umešan u napad nervnim agensom u Engleskoj su šokantne i neoprostive, javio je "Rojters" pozivajući se na rusku novinsku agenciju "Tas".

"Bilo kakvo pominjanje našeg predsednika u vezi sa ovim pitanjem je šokantno i neoprostivo kršenje diplomatskih pravila pristojnog ponašanja", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je ranije danas da je "više nego verovatno" da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio upotrebu nervnog agensa protiv bivšeg špijuna u Engleskoj Sergeja Skripalja i njegovu ćerku u Solsberiju.

Pre nekoliko dana britanska premijerka Tereza Mej je rekla da je vrlo verovatno da je Kremlj kriv za napad na Skripalja, a kako navodi agencija AP, Džonson je otišao korak dalje i direktno okrivio Putina.

"Naš sukob je sa Putinovim Kremljom i povodom njegove odluke i mislimo da je više nego verovatno da je to bila njegova odluka da se upotrebi nervni agens na ulicama Velike Britanije, ulicama Evrope, prvi put posle Drugog svetskog rata", zaključio je Džonson.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво