Džonson: Više nego verovatno da je Putin kriv za trovanje

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson kaže da je "više nego verovatno" da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio upotrebu nervnog agensa protiv bivšeg špijuna u Engleskoj Sergeja Skripalja i njegovu ćerku u Solsberiju.

Pre nekoliko dana britanska premijerka Tereza Mej je rekla da je vrlo verovatno da je Kremlj kriv za napad na Skripalja, a kako navodi agencija AP, Džonson je otišao korak dalje i direktno okrivio Putina.

"Naš sukob je sa Putinovim Kremljom i povodom njegove odluke i mislimo da je više nego verovatno da je to bila njegova odluka da se upotrebi nervni agens na ulicama Velike Britanije, ulicama Evrope, prvi put posle Drugog svetskog rata", zaključio je Džonson.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 16. mar 2018, 18:04) - anonymous [neregistrovani]

Џонсон и "вероватно"

Поштовани коментатори, јасно је нама, али Енглези верују у ове глупости. Већ су заборавили Чилкотов извештај о томе, да је Блер лагао.

(petak, 16. mar 2018, 17:44) - anonymous [neregistrovani]

akcija

Jasno se vidi da je uigrana akcija, odavno spremljena sa jasnim ciljem I vremenom odigravanja. Akteri su svima poznati I svi urlaju u isti glas. Akcije I optuzbe su direktne bez zelje da se ista prouci. Osnovno je urlati bez prestanka uz sav I isti glas.
U ostalom Rusija moze bez zapada a da li zapad sme bez Rusije.

(petak, 16. mar 2018, 17:21) - anonymous [neregistrovani]

Takvu istu kampanju je Bler vodio pred bombardovanje Iraka govoreci kako Irak koristi hemijsko oruzle

Takvu istu kampanju danas vodi Britanija pred izborima u Rusiji protiv Putina.

(petak, 16. mar 2018, 14:35) - anonymous [neregistrovani]

Vise nego verovatno je da

Putin bas nema druga posla nego da se bavi teorijom zavere protiv UK i istrosenog spijuna, ovo prerasta u lakrdiju sa ciljem da se Rusija sto vise satanizuje bez konkretnih dokaza i cinjenica ovo je rekla kazala na globalnom nivou. Ovakve price su prolazile do pre par godina ali srecom informisanots je porasla i lako je videti i drugu stranu koja bas ne ide na ruku UK I SAD.Postoje bitnija pitanja npr. odakle teroristima u istocnoj Guti fabrika hemjiskog oruzja? ......