Vašington post: Tramp rešio da smeni Makmastera

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da smeni savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće Herberta Rejmonda Makmastera, nakon što je početkom nedelje dao otkaz državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu.

Pozivajući se na pet osoba upućenih u Trampove planove, Vašington post navodi da američki predsednik "aktivno razgovara o potencijalnoj zameni za H.R. Makmastera i sprema se da dodatno uzdrma najviše krugove sopstvene administracije".

Prema tvrdnjama tog lista, na Trampovom spisku za smenu su i bivši ambasador SAD u UN Džon Bolton i šef Veća za nacionalbu bezbednost Kit Kelog.

"Veoma sam blizu onoga što želim da postignem u kabinetu", napisao je Tramp nedugo nakon što je Tilersona zamenio dotadašnjim šefom CIA Majkom Pompeom.

Kako tvrdi Vašinton post, Tramp neće naglo smeniti Makmastera, da ga ne bi ponizio u javnosti, već polako i temeljno priprema njegovu smenu.

Navodi se da je po Trampovom mišljenju Makmaster, general sa tri zvezdice, previše krut, a da su izveštaji koje podnosi predugački za slušanje.

Bela kuća za sada nije reagovala na ove tvrdnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво