Britanci proteruju dvadeset troje ruskih diplomata

Nakon napada nervnim agensom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, Britanija će proterati dvadeset troje ruskih diplomata, najavila je britanska premijerka Tereza Mej. Iz Rusije poručuju da je to neprijateljski čin.

Tereza Mej je rekla da ruske diplomate imaju nedelju dana da napuste Veliku Britaniju, preneo je AP, navodeći da je to najveće proterivanje diplomata od perioda Hladnog rata.

Britanska premijerka smatra da je Rusija pokazala prezir prema britanskoj želji da objasni pokušaj ubistva bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije.

Mejova navodi da delovanje Rusije "predstavlja nezakonito korišćenje sile".

Najavila je više ekonomskih i diplomatskih mera, uključujući i otkazivanje bilateralnih kontakata na visokom nivou sa Rusijom.

Najavila je i da će zatražiti od kraljevske porodice da ne prisustvuje Svetskom prvenstvu u fudbalu koje će se održati u Rusiji.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti. 

broj komentara 18 pošalji komentar
(četvrtak, 15. mar 2018, 12:34) - anonymous [neregistrovani]

Morali su

Renoviraju bildinge,ubacuju
prislusne uredjaje.

(četvrtak, 15. mar 2018, 11:57) - anonymous [neregistrovani]

Nije mi jasno

23. diplomate, to je konzulat.To su SAD skoro na silu uradili.Ovo je smisljen nacin u Britaniji.Rusofobija definitivno.Sraman i bedan cin. 

(sreda, 14. mar 2018, 19:29) - anonymous [neregistrovani]

Rekoh

Treba ih sve isterati i tamo i vamo pa se nebi mogli više zezati sa proterivanjem

(sreda, 14. mar 2018, 18:39) - Воронцов [neregistrovani]

И шта сад Британија очекује

Сигурно одговарајуће мере из Москве.

(sreda, 14. mar 2018, 18:10) - anonymous [neregistrovani]

proterivanje ruskih diplomsta

Ta navika sa nedokazanim bojnim otrovima im je ostala još od Blera, sad koriste iste metode kako bi nedokazane činjenice svetu bile prezentovane kao istina, a ako dođe do neželjenih događaja i posledica i ako se dokaže da je sve montirano biće kao protiv Sadama - eto desilo se i ne talasajte!?

(sreda, 14. mar 2018, 17:30) - anonymous [neregistrovani]

Nastavak zapocetog

Jos od 2008 kad je putin zapoceo skretanje sa jeljcinovog puta centar svetske moci (london) je zapoceo protivrusku kampanju na svim poljima pa i u sportu. Ta hisrerija traje vec preko amerike, pa preko americkoengleskih poslusnika, te nije ovo od UK prvo, vec je ovo samo nastavak vec zapocetog

(sreda, 14. mar 2018, 17:28) - anonymous [neregistrovani]

Zakonita primena sile

To je kada optuzis nekoga da ima nervni gas, a on nema, pa ga bombardujes pa ...

(sreda, 14. mar 2018, 17:27) - anonymous [neregistrovani]

politika

ovim cinom se stavljaju na americku i zapadno evropsku stranu,steta je velika i tu niko nece popustit.ove politicke sancije toliko mnogo stete privatnom sektoru.

(sreda, 14. mar 2018, 16:40) - anonymous [neregistrovani]

Ujedineno kraljevstvo

Valjda misle da ce ovim cinom dobiti na vaznosti...
Varaju se. Njihovo vreme je proslo.

(sreda, 14. mar 2018, 16:17) - anonymous [neregistrovani]

proterivanje.

Britanija ima pravo da otkaze gostoprimstvo clanovima ruske diplomatije,sto I cine, ali isto tako Rusija ima isto pravo da uskrati gostoprimstvo clanovima britanske diplomatije, pa se sada pitam sta je britanija postigla ovim glupim cinom.. Otkazivanjem ucesca svoje reprezentacije na svetckom prvenstvu koja ce se odrzati u Moskvu je najobicnija glupost, decja igra.