Britanija traži vanrednu sednicu SB UN zbog slučaja "Skripalj"

Velika Britanija je zatražila vanrednu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da bi, kako je saopšteno u Londonu, zemlje članice obavestila o novim detaljima u vezi sa istragom oko trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke, objavilo je britansko ministarstvo spoljnih poslova na "Tviteru".

Britansko ministarstvo je dodalo da će sednica biti održana već danas, preneo je Rojters.

Opoziciona Laburistička partija je na Tviteru objavila da će britanska premijerka Tereza Mej danas govoriti u parlamentu o trovanju Skripalja.

Mejova je u ponedeljak optužila Rusiju da stoji iza napada, a London je dao rok Moskvi do ponoći da objasni kako je nervni gas ruske proizvodnje dospeo u Englesku ili će se u protivnom suočiti sa kontramerama. 

Rusija je uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou, smatrajući da su te optužbe Londona neosnovane.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjavio da su optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Skripalja i njegove ćerke politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti.

Skripalj (66) i njegova kćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju 4. marta na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, a u kritičnom stanju je i policajac koji se našao na licu mesta kada su oni pronađeni.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво