Čavušoglu: Turska želi razumevanje sa Pompeom

Turska želi da i dalje ima odnose razumevanja sa novim američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, koji treba uskoro da bude imenovan, ali on mora da zna da se Ankara mora poštovati, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Na konferenciji za novinare održanoj u Moskvi zajedno sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, Mevlut Čavušoglu je rekao da bi razgovori planirani između SAD i Turske 19. marta možda mogli da budu odloženi zbog odlaska dosadašnjeg američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, preneo je Rojters.

Čavušoglu je istakao i da je dobro da što pre Turska dobije raketni odbrambeni sistem S-400 od Rusije, jer se Moskva složila da ubrza isporuku tog odbrambenog sistema.

Ankara je potpisala sporazum o kupovini odbrambenog sistema S-400 sa Rusijom krajem decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво