Rusija traži objašnjenje Forin ofisa o pretnji sajber napadom

Ambasada Rusije u Londonu uputila je zahtev za zvanično objašnjenje britanskog Forin ofisa u vezi sa pretnjama sajber napadom koje su se čule u britanskom parlamentu i medijima, upozorivši na posledice koje bi takav eventualni napad imao.

"Rusija sa ozbiljnošću gleda na kršenje sajber bezbednosti. Ne samo što Rusiju neosnovano i provokativno optužuju za incident u Solsberiju, već joj prete sajber napadom za koji se već razvijaju planovi", navodi se u saopštenju ruske ambasade, prenosi Tas.

Ta odluka bi, kako se dodaje, sudeći po izjavama premijerke Tereze Mej, mogla da bude doneta već sutra na zasedanju Saveta za nacionalnu bezbednost.

List Tajms prethodno je, pozivajući se na izvor u britanskoj vladi, objavio da London razmatra mogućnost izvođenja tajnog sajber napada na Rusiju kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke.

Ranije danas, Rusija je uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou, smatrajući da su neosnovane optužbe Londona da je Rusija umešana u trovanje Skripalja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 13. mar 2018, 23:42)
anonymous [neregistrovani]

Tajni

Sajber napad, koji se najavljuje... Zanimljivo. A šta je tu tajno? Izvršilac?