Petoro pogunilo u padu helikoptera u Njujorku

U padu helikoptera, koji se u nedelju uveče srušio u reku nedaleko od ostrva Ruzvelt na Ist Riveru, poginulo je svih pet putnika koliko ih se nalazilo u letelici, dok je pilot spasen, saopštili su zvaničnici.

Senator iz države Njujorka Čak Šumer pozvao je američke savezne vlasti da privremeno obustave letove kompanije čiji se helikopter srušio u Ist river u Njujorku, kojom prilikom je pet putnika poginulo.

On je od američke Savezne uprave za civilno vazduhoplovstvo (FAA) zatražio suspenziju dozvole za letenje kompanije "Liberti helikopters" dok se ne razjasne okolnost pada helikoptera.

Portparol FAA izjavio je da je helikopter "jurokopter" AS350 pao oko 19 sati po lokalnom vremenu u njujoršku reku, preneo je AP, uz napomenu da je uzrok pada helikoptera za sada nepoznat, a istraga je u toku.

Informaciju o rušenju helikoptera potvrdio je i kabinet gradonačelnika Njujorka, koji je na zvaničnom Tviter nalogu napisao da ronioci njujorške policije pretražuju reku.

Na video-snimku koji je napravio prolaznik i koji je objavljen na Tviteru vidi se kako se crveni helikopter naglo ruši u vodu i prevrće se.

Reč je o privatnom helikopteru iznajmljenom radi fotografisanja, a srušio se u blizini rezidencije gradonačelnika. Pilot je uspeo da se izvuče iz letelice, nakon čega ga je spasao remorker.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи