Trampov uslov Kim Džong Unu: Ako bude nuklearne probe, nema sastanka

Ministar finansija SAD Stiv Mnučin izjavio je da je uslov koji je američki predsednik Donald Tramp postavio za sastanak sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom – da ne sme da bude nuklearnih niti raketnih proba Pjongjanga.

"Oko toga ne treba da bude zabune", rekao je Stiv Mnučin u programu televizije En-Bi-Si.

Ministar finansija SAD je tako odgovorio na pitanje u vezi sa izjavom sekretarke za štampu Bele kuće Sare Sanders, koja je u petak rekla da sastanka neće biti ukoliko Severna Koreja ne bude pokazala konkretne i proverive akcije.

"Predsednik je jasno stavio do znanja da su uslovi to da ne bude nikakvih nuklearnih proba niti bilo kakvih raketa i to će biti uslovi do sastanka", rekao je Mnučin.

U međuvremenu, direktor Centralne obaveštajne agencije Majk Pompeo kaže da se predstojeći sastanak Donalda Trampa i Kim Džong Una ne organizuje samo radi predstave.

"Predsednik Tramp ne radi ovo samo radi predstave. On će rešiti problem", rekao je Pompeo za Foks njuz sandej, prenosi Rojters.

Kim Džong Un je protekle nedelje pozvao Donalda Trampa na sastanak, a šef Bele kuće je na Tviteru objavio da je poziv "rado" prihvatio, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dve zemlje.

Portparolka američkog predsednika Sara Sanders rekla je da će mesto i vreme sastanka dvojice lidera biti naknadno utvrđeni.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво