Sirija, više od hiljadu mrtvih za dve nedelje

Medicinske ustanove, koje podržavaju Lekari bez granica, primile su više od 1.000 mrtvih i 4.800 ranjenih za dve nedelje u Istočnoj Guti u Siriji, koja je pod kontrolom pobunjenika, saopštila je ta međunarodna nevladina organizacija.

U saopštenju organizacije se, međutim, upozorava da je broj mrtvih i ranjenih, koji je napravljen na osnovu podataka u periodu od 18. februara do 4. marta, "potcenjen" jer ne uključuje podatke svih medicinskih ustanova koje podržavaju Lekari bez granica ili ustanova koje ne podržavaju humanitarne organizacije.

Kako se navodi u saopštenju, podaci o broju poginulih poslednji put su ažurirani u nedelju, prenosi Si-En-En.

Prema navodima Lekara bez granica, 15 od 20 objekata koje podržava ta organizacija je granatirano ili bombardovano tokom ofanzive vladinih snaga.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво