U napadu na ruskog špijuna otrovana još 21 osoba

Britanska policija saopštila je da je 21 osoba tražila pomoć u bolnici zbog izloženosti nervnom agensu korišćenom u napadu na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Šef policije Viltšira saopštio je da su samo tri osobe i dalje hospitalizovane zbog izloženosti nervnom agensu.

Skripalj i njegova ćerka i dalje su u kritičnom stanju.

Ember Rad, ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije, navodi da je upotreba nervnog otrova na britanskoj teritoriji drzak i bezobziran čin.

"To je bio pokušaj ubistva, na najsuroviji način. Moramo izbeći spekulacije i omogućiti policiji da sprovede istragu do kraja. Stotine oficira radi danonoćno i istražuje svaki mogući trag. Učinićemo sve da počinioci ovog zločina budu privedeni pravdi", istakla je Rad.

Bivši dvostruki agent Sergej Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju u nedelju na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, u kritičnom stanju, a u bolnicu je prebačen i neimenovani policajac koji se našao na listu mesta kada su oni pronađeni.

Skripalj je bivši pukovnik ruske vojno-obaveštajne službe koji je 2006. osuđen u Rusiji po optužbama da se bavio špijunažom u korist britanske obaveštajne službe MI6.

Tada je osuđen na 13 godina zatvora, ali je 2010. oslobođen u okviru razmene špijuna sa SAD, nakon čega se sklonio u Britaniju.

Ruska bezbednosna služba (FSB) tvrdila je da je on počeo da radi za britanske tajne službe dok je 1990. služio u vojsci i da im je prenosio informacije klasifikovane kao državne tajne, naveo je Bi-Bi-Si.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 09. mar 2018, 08:14)
anonymous [neregistrovani]

Više im nije bio potreban!

Mnogo nelogičnosti i laži! Ovo liči na trećerazredni kriminalni film, a sve su lošiji krimi filmovi i serije ( jedino ostalo da se gledaju serije iz Nemačke, Italije i Francuske)!

(petak, 09. mar 2018, 04:57)
anonymous [neregistrovani]

Moralni deo?

Mozda je gosp. Spiun shvatio da nije bilo lepo spiunirati protiv svoje zemlje a u interesu protivnika. Moralno shvatanje ocigledno u ovom slucaju ne postoji. Za vreme ratova spiuni se nisu stedeli. Koliko stete je naneo svojoj zemlji! Zar je mislio da ce lako da prodje. Na zalost svoju porodicu je uveo u svoj problem.

(petak, 09. mar 2018, 02:39)
anonymous [neregistrovani]

Najgluplji potez

..je bio pobeci iz Rusije u zemlju koja ima anti-Ruske agende. Ko ima vece koristi od njihove smrti? On je vec preneo sta je preneo, sada je korist jedino antiruska medijska kampanja .