NATO: Putinove pretnje neprihvatljive, imamo odgovor

Pretnje ruskog predsednika Vladimira Putina upućene članicama NATO-a su neprihvatljive i kontrapruduktivne, saopšteno je iz Alijanse. NATO poručuje da će nastaviti da koristi oružane snage kako bi zaustavio agresiju.

Portparolka NATO-a Oana Lungesku izjavila je da je odbrambeni raketni sistem te organizacije izgrađen tako da odgovori na napade izvan Evrope i Severne Amerike i da nije usmeren protiv Rusije, navedeno je u saopštenju NATO-a.

"NATO sprovodi dvostruki pristup Rusiji - snažno zastrašivanje i odbranu, u kombinaciji s smislenim dijalogom", rekla je Lungesku.

Putin je u četvrtak u godišnjem obraćanju naciji izjavio da je Moskva testirala najnovije nuklearno oružje koje ne može biti presretnuto i poručio Zapadu da nije uspeo da zadrži Rusiju.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи