Tramp izneo predloge o kontroli oružja

Američki predsednik Donald Tramp planira da objavi listu prioriteta čiji je cilj da se spreči oružano nasilje u školama. Tome je prethodio sastanak, koji je trajao oko sat vremena, na kojem je predsednik razmenjivao ideje sa članovima republikanaca i demokrata.

Na sastanku je predsednik SAD šokirao zakonodavce, kada je pozvao na široke mere kontrole prodaje oružja. Međutim, Nacionalno udruženje vlasnika oružja NRA jasno je stavilo do znanja da se ne slaže sa predsednikovim predlozima.

Donald Tramp je šokirao zakonodavce na dvostranačkom sastanku kada je pozvao na široke mere kontrole prodaje oružja.

Predsednik je više puta zauzeo stavove suprotne onima koje zastupaju NRA i Republikanci.

Zvučalo je kao da podržava poziv demokrate iz Kontektikata Krisa Marfija o proveri kupaca svake vrste oružja, prenosi Glas Amerike.

Tramp se čak nije složio sa svojim potpredsednikom Majkom Pensom, navodeći da u nekim slučajevima policija treba da oduzme oružje pojedincima identifikovanim kao moguće pretnje i pre sudskog postupka.

"Treba omogućiti ispravnu proceduru, tako da ničija prava ne budu narušena, dobiti sudski nalog, a onda oduzeti ne samo vatreno, već svako drugo oružje koje ta osoba poseduje", ocenio je potpredsednik Majk Pens.

Nacionalno udruženje vlasnika oružja NRA je hitro reagovalo, izražavajući snažno neslaganje sa predsednikom.

"NRA će zaštiti prava nedužnih Amerikanaca", rekla je portparolka Nacionalnog udruženja vlasnika oružja Dejna Leš.

Predsednik je izneo još jednu ideju kojoj se NRA odlučno protivi – podizanje starosne granice za kupovinu poluautomatskog oružja, kao što je puška AR-15 korišćena u pucnjavi na Floridi – na 21 godinu.

Za to vreme, dva velika lanca objavila su nove restrikcije prodaje oružja.

"Volmart" je saopštio da će zaustaviti prodaju oružja i municije osobama mlađim od 21 godine.

Lanac sportske opreme "Diks" više neće prodavati poluautomatske puške, a zabraniće prodaju svake vrste oružja svima mlađim od 21 godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи