Napad bombaša-samoubice u Kabulu, jedna žrtva

Jedna osoba je poginula, a šest je povređeno u snažnoj eksploziji koja je odjeknula u Kabulu, u blizini stranih ambasada. Avganistanska policija je objavila da je u pitanju bio napad bombaša-samoubice.

AP prenosi izjavu predstavnika Hitne pomoći u Kabulu Muhameda Alim Asima da je stradala jedna devojka, a da je šest osoba povređeno.

Portparol šefa prestoničke policije Basir Mudžahid rekao je da se eksplozija dogodila u istočnom delu Kabula, gde je smešten centar vojne obuke i carinske službe. 

Rojters prenosi da se u toj zoni čuju policijske sirene.

Lokalni policijski komandir Bismilah Taban rekao je da nije jasno šta je bila meta napadača, dok je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš naveo da je u kvartu Kabl Baj eksplodirao automobil-bomba.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Rojters podseća da se napad desio dva dana nakon što je predsednik Ašraf Gani ponudio talibanima započinjanje mirovnih pregovora i samo nešto više od mesec dana nakon što je razneto vozilo Hitne pomoći puno eksploziva u centru Kabula, pri čemu je stradalo oko 100 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара