Eksplozija u Britaniji, šest povređenih

Najmanje šest osoba povređeno, od kojih dvoje kritično, kada je u gradu Lesteru, u centralnoj Engleskoj, došlo do eksplozije. Portparol policije kaže da za sada ništa ne upućuje na teroristički akt.

U saopštenju britanske policije se navodi da su "u potpunosti izgoreli jedan mini-market i kuća", da su sve službe na terenu, a građani se mole da izbegavaju tu oblast.

Prema rečima portparola vatrogasne službe u Lesteru, jedna od zgrada koja je stradala u eksploziji bila je dvoetažna sa adaptiranim potkrovljem i samo se srušila.

Najmanje šest osoba je prevezeno u bolnicu, od kojih dve u kritičnom stanju, javlja Bi-Bi-Si.

Portparol vatrogasne službe kaže da je angažovano šest vatrogasnih vozila i da se u ovom trenutku pretražuje teren, prenosi Skaj njuz.

Za sada je nepoznato da li ima još povređenih ili zarobljenih u ruševinama.

U pretrazi terena učestvuju i specijalne jedinice sa psima tragačima, a ljudi iz okolnih kuća su evakuisani.

Za sada se ne zna šta je uzrok eksplozije, a portparol policije kaže da za sada ništa ne upućuje na teroristički akt, prenosi Bi-Bi-Si.

Skaj njuz prenosi da se eksplozija dogodila oko 19 sati po lokalnom vremenu na Hinkli Roudu u Lesteru, kao i da je lokalno stanovništvo izjavilo da je eksplozija bila ogromna.

Britanska policija je ovo nazvala "velikim incidentom", preneo je Rojters.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i video-snimci eksplozije, na kojima se vidi ogroman plamen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи